Munkit hapanjuuresta

Mehevät rahkamunkit

 

Ainekset

250 g maitorahkaa
1 ½ dl vettä
1 dl hyvin kohonnutta juurta
1 dl sokeria
2 rkl vaniljasokeria
1 rkl kardemummaa
1tl suolaa
1 muna
8-9 dl Breku Vehnä-Ohra jauhoseosta
3rkl öljyä

Paistamiseen 1-2 pulloa ruokaöljyä
Pinnalle sokeria

Ohje

Juuri leivontakuntoon:
• Ota juuripurkki jääkaapista ja lisää sinne 1 dl kädenlämpöistä vettä ja 1 dl breku juurenkäynnistysjauhoja, sekoita hyvin, jätä pöydälle kohoamaan rauhassa muutamaksi tunniksi.

Kun juuri on kooltaan tuplaantunut ja vaikuttaa kuohkealta, se on valmista leivottavaksi.

• Sekoita nyt kaikki ainekset keskenään ja lisää lopuksi kohonnut juuri.
• Anna taikinan kohota pöydällä tunnin verran.
• Leivo kohonneesta taikinasta pyöreitä pullia ja anna pullien kohota liinan alla tunnin ajan.
• Tee pulliin reikä keskelle, paista kuumassa öljyssä, muutama minuutti per puoli
• Sokeroi munkit heti paistamisen jälkeen kun ne ovat vielä kuumia, älä polta sormia!