Juureen tehty pullataikina ja kranssiohje

Ainekset

5dl maitoa
150g voita/margariinia
1 muna
2dl fariinisokeria
2rkl kardemummajauhetta
1tl suolaa
2dl kuohkeaa, hyvin kohonnutta juurta
13-14dl vehnäjauhoja

Täyte maun mukaan esimerkiksi omena-kanelimarmeladi.

Ohje

Sulata rasva ja lämmitä maito kädenlämpöiseksi
Sekoita muna, fariinisokeri, suola ja kardemumma keskenään ja lisää kädenlämpöiseen maito-rasvaseokseen, lisää kohonnut juuri.
Lisää taikinaan n 13dl jauhoja samalla käsin sekoittaen, jauhoja ei kannata laittaa liikaa, näin saat pehmeämpää pullaa.

Anna taikinan kohota pöydällä 2-3 tuntia, taittele välillä ja laita taikina sen jälkeen pussilla peitettynä jääkaappiin muutamaksi tunniksi tai seuraavaan päivään.
Leivo kranssi jakamalla taikinaia kahtia, kaulitse levyksi, voitele haluamallasi täytteellä esim omena-kanelihillo, rullaa pötköksi ja käännä ympyräksi.
Leikkaa n 1cm välein saksilla melkein läpi viiltoja ja taittelet ristiäisiin suuntiin palat.

Peitä leivinliinalla ja anna kohota huoneen lämmössä n 40min, voitele, sokeroi ja lisää mantelirouhetta.

Paista 200 sateisessa uunissa n 35-40min

Reseptistä tulee 2 kranssia