Hapanjuuri­leivonta

Brekun taikinajuuri

Haluaisitko valmistaa parasta leipää ja ihan itse?

Brekun hapanjuuri on käynnistetty tammikuussa 2019 ja sillä on leivottu jo useampi sata leipää.

Hapanjuuri valmistetaan jauhosta ja vedestä ja se sisältää elävää bakteeristoa, jonka avulla taikina kohoaa ja leipä saa ihanan happaman maun. Elävä juuri säilyy hyvin jääkaapissa.

Juurella leivottu leipä on parhaimmillaan hyvin rapeakuorista, sisältä pehmeää ja kivan hapanta, jonka ansiosta se myös säilyy hiivaleipää paremmin.

Hapanjuurta voi hyödyntää monin eri tavoin muussakin leivonnassa kuten vaikkapa munkeissa katso resepti täältä. Käytännössä se toimii teollisen leivinhiivan korvaajana.

Brekun hapanjuurileivonnan aloituspakkaus on oiva tapa aloittaa vaikkapa uusi harrastus!

Tilaa aloituspaketti
Hapanjuurileivonta